به نقل از روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، سعید پشمچی اظهار کرد: محیطبانان حین گشت و کنترل در ارتفاعات یاد شده موفق به شناسایی و زندهگیری یک نوع از سوسمارهای کمیاب و کوچک به نام اسکینک چشم ماری آسیایی با نام علمی Ablepharus pannonicus شدند.
وی افزود: یکی از مهمترین اصول برای تسهیل برنامهریزی در راستای حفظ تنوع زیستی شناسایی گونهها و زیستگاههای آنهاست و از آنجا که هر گونه جانوری به دلیل تاثیرات مستقیم در چرخه زیستی، در توسعه پوشش گیاهی و کنترل آفات گیاهی مؤثر است لذا حذف یک گونه جانوری از چرخه زیستی در یک اکوسیستم، در بلندمدت اثرات سوء خواهد داشت.
پشمچی افزود: از آنجا که مارمولکها از بندپایان تغذیه میکنند، بنابراین یکی از فاکتورهای طبیعی کنترل کننده جمعیت بندپایان و کاهش آفات نباتی به شمار میروند و از لحاظ اکولوژیکی نیز دارای ارزش بالایی در هرم انرژی هستند.
وی با اشاره به اینکه گونه اسکینک چشم ماری آسیایی تاکنون در منطقه تربت حیدریه مشاهده نشده است، گفت: در هیچ یک از منابع علمی و یا مجلات تاکسونومی، بیوسیستماتیک و نقشههای پراکنش این گونه، نامی از منطقه تربت حیدریه برده نشده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه تصریح کرد: نام و نوع گونه یاد شده توسط کارشناس ارشد بیوسیستماتیک جانوری و یکی از محققان شهرستان نیز مورد تأیید قرار گرفته است.
اینا خوراک مرغامایه که ، اینا همو دم لغ لغوها نیه؟؟؟
چو اغذر خوردینکه؟
سلام.من یه گونه خاص اسکینر چشم ماری آسیایی تو شیراز دیدم عکسش هم دارم.به کی باید نشون بدم و در موردش اطلاعات کسب کنم لطفا راهنمایی کنید
اینم ای دی تلگرام من mahdi2221362